Terug naar overzicht

Interieurtrends anno 2021

Benieuwd naar de interieurtrends voor 2021? Wij lijsten te belangrijkste voor je op! 

Trend 1: A touch of blue

Donkerblauwe tinten zullen in 2021 overal te spotten zijn. Ze zijn minder hard dan zwart, zijn makkelijk te combineren en geven een leuke touch aan je interieur. Begin je voorzichtig met een leuk kussentje als accent of ga je meteen voor een volledige salon?  Eén ding is zeker, twijfelen hoef je niet te doen.

Livio_Passe Partout

Trend 2: Ronde vormen

Ronde en organische vormen zijn terug van weggeweest. Vergeet strakke hoeken en scherpe randen. In 2021 maken ronde, ovale en andere natuurlijke vormen hun intrede. Ze doorbreken de rechte lijnen in je interieur en brengen rust. Bovendien kunnen ze dankzij hun unieke vorm ook echt dienstdoen als eyecatcher.

Bombay_Passe Partout

Trend 3: Duurzaam design

Duurzaamheid is anno 2021 een belangrijke term en dat zien we ook in de interieurwereld terug. Voor de inrichting van hun huis kiezen mensen steeds meer voor duurzame producten met een zo laag mogelijke impact op de natuur, mens en dier. Auping is hier een mooi voorbeeld van, want met Evolve introduceerden zij de eerste volledig circulaire matras ter wereld.

Verder betekent duurzaam design ook dat mensen meer en meer de natuur in huis halen. Planten en bloemen zijn al een aantal jaar aan een opmars bezig en worden vaak gecombineerd met natuurlijke materialen.

Evolve_Auping

Trend 4: Lichte houtsoorten

Lichte houtsoorten zie je in 2021 overal terug, zowel in vloeren als in meubels. Deze trend kennen we vooral uit de Scandinavische stijl, maar is in elk interieur te integreren. Waarom wij fan zijn? Ze geven een warm, maar toch zacht gevoel en zijn heel makkelijk te combineren.

Let je ook op de organische vormen? 😉

Isola_Linteloo

Trend 5: Lichte en knuffelbare stoffen

Zijn we stiekem niet allemaal fan van zachte en knuffelbare stoffen? Ze zijn niet alleen makkelijk te integreren in verschillende interieurs, ze voelen ook zalig aan. Niets heerlijker dan op je blote voeten over een zacht tapijt te lopen, een avond te tafelen op een stoel met velours zitting of te cocoonen in een aaibare salon onder een warme plaid.

Avelino_Pastille_Passe Partout