Terug naar overzicht

Maak je huis herfstklaar

Ja hoor, de dagen worden alweer korter en de nachten langer. Dat betekent dat de herfst in aantocht is én dat het tijd is om je interieur daarop voor te bereiden. Wij delen alvast onze ultieme tips om je interieur klaar te maken voor de herfst

Cosy plaids en zachte kussens

Leuke plaids en kussens geven een extra touch aan je interieur en zijn ideaal om een bepaalde sfeer te creëren. Een makkelijke manier dus om je huis aan elk seizoen aan te passen. Voor de herfst raden wij warme kleuren en zachte stofjes aan.

Kaarsen

In de herfst draait alles rond sfeer. Maak je interieur daarom warm en gezellig door bijvoorbeeld te werken met kaarsen. Groepeer een aantal kaarsjes op een plateau of schaal of investeer in een leuke kandelaar. Laat je inspireren door de natuur en integreer warme herfstkleuren in je kaarsen. Een avondje binnenblijven op de sofa was nog nooit zo gezellig!

Daarnaast kan je de geur van de herfst ook binnenbrengen in huis met een aantal geurkaarsen. Want wat is er leuker dan de geur van bijvoorbeeld appel of kaneel op een druilerige herfstdag?

Droogbloemen in herfsttinten

Droogbloemen zijn tegenwoordig helemaal in. Ook in de herfst kunnen ze je interieur opfleuren en wat speelsheid toevoegen. Er zijn tal van droogbloemen die ideaal zijn voor tijdens de herfst. Ga ook hier voor een herfstkleurenpalet met tinten zoals chocoladebruin, roest, oker en beige. Voeg je graag wat extra kleur toe? Dan is koningsblauw de perfecte tint om te integreren in je boeket, denk bijvoorbeeld aan lavendel.

Extra tip: een boeket droogbloemen is ook leuk voor in de slaapkamer, zo is ook je slaapkamer helemaal klaar voor de herfst.

Fluffy tapijt

Ligt er al een zacht velletje of tapijt in je woonkamer? Een echte aanrader, want niets geeft een warmere en meer cosy sfeer in je interieur. Zeker in de herfst en winter!

De juiste dekbedovertrek

En last but not least… Kocht je al een gepaste dekbedovertrek voor de herfst? Want ook in je slaapkamer kan een beetje sfeer geen kwaad vinden wij.