Terug naar overzicht

Optimale slaap voor een optimale dag!

Ken je dat gevoel wanneer je wakker wordt, acht uur in bed hebt gelegen en toch het gevoel hebt dat je maar vijf uur geslapen hebt? Misschien kom je wel voortdurend wakker van een droge mond of heb je het veel te warm? Een goede slaap is nodig om je dag optimaal te starten. Tijdens je slaap herstelt je lichaam van een drukke dag. Het is dus nodig dat we die slaap zo goed als mogelijk benutten. Hieronder vind je een aantal tips die je helpen bij je nachtrust! 

De juiste kamertemperatuur 

Slaap je al even slecht en weet je niet wat er mis is? Hoogstwaarschijnlijk is de temperatuur in je kamer niet bevorderend voor je slaap. In een warme kamer slaap je minder goed. Het kan zelfs je slaapritme ernstig in de war brengen. Een ideale temperatuur is zeventien graden. Sommige mensen hebben graag een graadje meer en anderen een graadje minder, maar zeventien graden is volgens onderzoek aangenaam voor iedereen. 

Tip: Heb je het moeilijk om je kamer koel te houden? Kies voor licht bedtextiel. Velen slapen graag met een dekbed, maar ook hier heb je zomermodellen in. Ook de matras kan een verkoelende functie hebben. Vraag ernaar in onze showroom! 

Tempur pro matras

Foto: Tempur pro matras

 

Een rustgevende omgeving 

Een rommelige kamer heeft een impact op je gemoed. Dit betekent dus ook op je nachtrust. Benieuwd naar hoe je je kamer rustgevend kan inrichten? Minimale verlichting en weinig geluid zijn twee belangrijke aspecten. Daarnaast zijn er nog verschillende tips die je kunnen helpen. Wij sommen de belangrijkste even voor je op: 

  1. Haal planten in huis.
  2. Ga voor natuurlijk daglicht of gebruik sfeerlicht.
  3. Laat geen spullen rondslingeren, zorg er als het ware voor dat alles ‘clean’ oogt.
  4. Gebruik gordijnen als akoestische isolatie.
  5. Staan je kasten in je slaapkamer? Kies voor kasten met deuren zodat eventuele rommel achter deuren kan verdwijnen. 
Nolte Horizont 100

Foto: Nolte Horizont 100

 

Een optimale luchtkwaliteit 

Een luchtvochtigheidsgraad tussen 40% en 60% is ideaal. Probeer doorheen het jaar de luchtvochtigheidsgraad rond de 50% te houden. Te hoge luchtvochtigheid kan schade veroorzaken aan het huis, maar het kan ook leiden tot gezondheidsklachten. Bij te hoge luchtvochtigheid zit er niet genoeg frisse lucht en zuurstof in de lucht. Daarentegen is een te lage luchtvochtigheid ook niet goed. Het kan leiden tot keelpijn, gebarsten lippen, benauwdheidsklachten,… Het opmeten van je luchtvochtigheid is dus zeker een aanrader!

Tip: is de lucht in je kamer te droog? Hang een waterverdamper aan je radiator. Daarnaast is het nodig om je kamer genoeg te ventileren. 

Bed Auronde Auping

Foto: Bed Auronde Auping

 

Zachte kleuren 

Gebruik kleuren die een rustgevende werking hebben. Zachte kleuren zoals pastelkleuren creëren een oase van rust in je hoofd. Naast het spelen met kleuren kan je ook voor natuurlijke materialen kiezen. Denk maar aan houtsoorten die een rustig effect opwekken. Plaats je kamer ook niet te vol. Een open ruimte zorgt voor een open geest. Willen we niet allemaal met een open geest slapen?   

Tip: Kies voor wit en beige in je slaapkamer. Wil je toch een beetje kleur? Kies dan voor één accentmuur in een pasteltint. 

Arc Bed Tempur

Foto: Bed Arc Tempur

 

Het juiste beddengoed 

Bespaar niet op je beddengoed. Het moet zacht aanvoelen en gemaakt zijn van kwalitatief, natuurlijk materiaal. Geloof ons, je slaapcomfort gaat er direct op vooruit. Eens je investeert in goed beddengoed wil je nooit meer terug. Daarnaast zorgt kwalitatief beddengoed ervoor dat de warmte, die je ophoopt tijdens je slaap, weg kan. In onze showroom hebben wij verschillende topmerken zoals VTwonen, Beddinghouse, PH Linen en Kardol met hoog-kwalitatief beddengoed. En last but certainly not least voor de vrouwen; Wil je geen warrig haar wanneer je wakker komt? Met goed beddengoed kan je dit grotendeels vermijden. 

Tip: Was je beddengoed NIET met wasverzachter. Het is schadelijk voor de ventilatie ervan. 

Dekbedovertrek Lowie Terra Beddinghouse

Foto: Dekbedovertrek Lowie Terra Beddinghouse

 

Test je deze tips even uit? Wij zijn er zeker van dat ze stimulerend zijn voor jouw nachtrust! Wil je meer tips of ben je op zoek naar het juiste beddengoed dat je kan helpen? Kom langs in onze showroom en we helpen je graag verder. Want; jouw nachtrust doet er toe!