Terug naar overzicht

Kies ik best voor een stoffen of een lederen salon?

Tijd voor een nieuwe salon, maar geen idee of je nu voor stof of leder moet gaan? Wij helpen je alvast op weg. De keuze voor stof of leder is natuurlijk heel erg persoonlijk, maar er zijn ook een aantal praktische vragen die je jezelf kan stellen. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen.

Leder

Leder is een natuurlijk materiaal, waardoor een lederen salon erg duurzaam en makkelijk te onderhouden is. Bovendien is leder kwaliteitsvol en sterk, wat maakt dat je jaren genot zal hebben van je salon. Velen zeggen dat leder kil oogt en aanvoelt, maar volgens anderen is dat dan weer een complete misvatting. De keuze hangt dus heel sterk af van jouw persoonlijke voorkeur.

Uiteraard zijn er ook praktische overwegingen. Heb je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren? Dan is het geen slecht idee om voor een lederen salon te kiezen, omdat je deze makkelijk kan reinigen en omdat geurtjes hier minder snel indringen. Zorg er wel voor dat je jouw lederen salon altijd op de juiste manier reinigt, ook hier schreven wij een artikel over.

Stof

Een stoffen salon is lekker knus en aangenaam om in te zitten. Bovendien creëert stof een gezellige en warme sfeer in je interieur. Veel mensen kiezen voor leder uit praktische overwegingen, maar ook stoffen salons zijn van hoge kwaliteit en werden behandeld om vlekken af te stoten. Daarnaast bestaan er tegenwoordig Aquaclean stoffen die extra makkelijk te onderhouden zijn. Ook bestaan er onderhoudsproducten om je stoffen salon te onderhouden en te reinigen. Deze zijn bij ons in de winkel verkrijgbaar. 

Combinatie van de twee

Kan je echt niet kiezen tussen de twee? Overweeg dan eens om stof en leder te combineren. Ga bijvoorbeeld voor een bank in stof met lederen rugkussens of accenten. Omgekeerd kan ook natuurlijk! In onze toonzaal kunnen we je verschillende leuke combinaties tonen. 

Zowel wat betreft leder als stof bestaan er heel wat kwaliteitscategorieën. Mocht je bij ons langskomen in de winkel, aarzel dan niet om raad te vragen bij een van onze verkopers. Wist je trouwens dat wanneer je in onze showroom een salon in leder ziet staan, de kans heel groot is dat deze ook in stof verkrijgbaar is? Omgekeerd geldt hetzelfde. Spreek dus gerust iemand aan indien je een leuk model hebt gezien in onze winkel. Onze verkopers helpen je graag verder.