Terug naar overzicht

Tips om je lederen salon te onderhouden

‘Hoe onderhoud ik mijn lederen salon?’ Een vraag die wij heel vaak krijgen in onze winkel. Simpel, want eigenlijk heeft een lederen salon niet zo heel veel nodig. Wij lijsten de belangrijkste aandachtspunten even voor je op.

Reinigen met een vochtige doek

Een lederen zetel reinigen doe je best met een licht vochtige doek. Kies daarbij voor een zachte doek en vermijd schurend materiaal. Vermijd ook zeker hardnekkige producten, gebruik gewoon water en idealiter zelfs gedestilleerd water of flessenwater.

Heb je gemorst op je zetel? Dan is de gouden regel: wees snel! Geef gemorste vloeistoffen niet de kans om in het leder te worden opgenomen, want dan is de kans groot dat er blijvende vlekken ontstaan.

Toch een hardnekkige vlek? Probeer dan om een sopje te maken van lauw water en neutrale zeep. Opnieuw, gebruik ook hier zeker geen hardnekkige producten. Indien dit niet lukt, bestaan er uiteraard professionele reinigingsproducten die je bij ons in de winkel kan verkrijgen. 

Leder soepel houden met een ledermelk

Je houdt je lederen salon natuurlijk graag zo lang mogelijk in topconditie. Daarom kan je je salon een tweetal keer per jaar behandelen met een daartoe bestemde ledercrème. Zo houd je het leder soepel en voorkom je uitdroging. Meestal worden ledercrèmes in een neutrale kleur aanbevolen, maar om hardnekkige vlekken te camoufleren zijn er ook gekleurde crèmes verkrijgbaar. In onze winkel zijn verschillende soorten ledercrèmes te verkrijgen.  

Zit je toch met specifieke vragen die hierboven nog niet beantwoord werden? Informeer dan even bij ons, want uiteraard is elke salon en elk type leder anders.