Terug naar overzicht

Hoe kies je de juiste eetkamerstoel?

De zoektocht naar nieuwe eetkamerstoelen: moeilijker dan je zou denken. Je brengt er veel tijd op door, dus je wil een stoel die volledig voldoet aan je wensen. Een design dat helemaal past binnen je interieur én comfortabel genoeg is om lang te kunnen tafelen. Dan zijn er in elk geval een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. 

Welke stijl?

Je wil uiteraard dat je stoelen bij de rest van je interieur passen, het plaatje moet kloppen. Maak dus vooraf voor jezelf uit naar welke stijl je zoekt.

Heb je een Scandinavische stijl waarbij ‘less is more’ primeert, dan kunnen wij het merk HAY aanraden wiens ontwerpen steeds minimalistisch zijn vormgegeven. Heb je een modern interieur? Dan kunnen we bijvoorbeeld Joli gaan aanraden die er steeds in slaagt om tijdloos moderne en trendy designs aan te bieden. Verkies je zelf een landelijke stijl? Dan zijn houten stoelen in combinatie met stof waarschijnlijk iets voor jou. Uiteraard kan je ook voor landelijk-modern gaan en een stoffen stoel combineren met een metalen frame. Is jouw interieur eerder industrieel getint? Dan is een lederen stoel met zwart metalen frame zeker een aanrader.

In onze toonzaal vind je tal van stijlen. Bovendien zijn onze modellen in de meeste gevallen aan te passen naar eigen smaak door te spelen met kleuren en materialen. Zo is er voor elk wat wils.

Welke tafel?

Bij het kiezen van een eetkamerstoel is het belangrijk om goed rekening te houden met je eetkamertafel. Houd niet alleen rekening met de breedte van je tafel, maar ook met de hoogte én met de stand van de poten.

Je moet namelijk weten hoeveel stoelen er rond je tafel passen, maar ook hoeveel ruimte je hebt onder de tafel zodat je je stoelen kan aanschuiven (zeker in geval van een stoel met armleuningen). Houd daarnaast rekening met de plaatsing van de tafelpoten, want die kunnen ervoor zorgen dat je toch wat minder ruimte hebt dan je oorspronkelijk dacht.

Wel of geen armleuning?

Heb je er al over nagedacht of je stoelen met of zonder armleuning wil? Dat hangt er natuurlijk van af wat je visueel het mooiste vindt, maar ook van wat voor jou het meest comfortabel is. Wanneer je bijvoorbeeld lang tafelt met vrienden, vind je het dan fijn om je armen te laten rusten op je stoel of niet? Als je kiest voor stoelen met armleuning, check dan zeker even of deze wel onder je tafel passen.

Verschillende stoelmodellen hebben een uitvoering met armleuningen en een zonder. Vraag dus zeker even na in de winkel wat de mogelijkheden zijn van jouw favoriete model.  

Welk materiaal?

De bekleding van je stoel: niet onbelangrijk. Deze keuze is natuurlijk afhankelijk van de stijl die je verkiest en wat je zelf mooi vindt, maar ook van gebruiksgemak. Heb je kleine kinderen die je nieuwe stoelen vaak zullen gebruiken? Dan is het misschien praktisch om te kiezen voor een type bekleding dat makkelijk schoon te maken is, zoals leder of lederlook. Maar uiteraard heeft ieder materiaal z’n voor- en nadelen.

Bij ons in de toonzaal is eenzelfde model meestal te verkrijgen in zowel stof als leder en/of lederlook. Vraag dus zeker meer info aan een van onze verkopers in de toonzaal.    

1 stoel, tal van mogelijkheden _ Mobitec

  1 stoel, tal van mogelijkheden.