Lounge Pastille
Terug naar overzicht

Interieurtrends 2023 in een notendop

Ben je op zoek naar een nieuw interieur, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Wij lijsten de interieurtrends anno 2023 graag voor je op! Fan van felle kleuren of creëer je liever een oase van rust? De trends van 2023 maken plaats voor ieder zijn stijl. Ontdek ze hier en wie weet verlaat jij deze blog boordevol inspiratie!   

Trend 1: Flitsend door 2023

Mag 2023 iets gewaagder voor jou? Heb je zin om je interieurstijl volledig om te gooien? Dan is deze trend perfect voor jou. Dit jaar staat volledig in het teken van een uitgesproken stijl met felle kleuren. Kleuren zoals felgroen, paars én oranje horen hier thuis. Wil je nog een stapje verder gaan? Met gewaagde decoratie til je deze trend naar een hoger niveau. Geometrische patronen en glanzende stoffen zijn een sterke speler binnen ‘art deco’. Deze luxe materialen zorgen voor een hip interieur. Denk aan spiegels, of gordijnen in een glanzende stof. Met art deco kan je experimenteren volgens je eigen stijl.

Tip: Kies naast het flitsende interieur verschillende elementen die rust uitstralen. Denk aan een houten salontafel, een lichte vloer, een neutrale muur,…

Foto: Lounge Pastille XL
Lounge Pastille XL

 

Trend 2: De natuur in je huis

Volledig in contrast met de eerste trend is een natuurlijk interieur ook helemaal ‘in’ dit jaar. Deze stijl zorgt voor een warme en rustige uitstraling. Dit kleurenpalet bestaat uit kleuren als groen en beige, maar ook zandkleur en taupe vormen een goede basis. Samen met natuurlijke houtsoorten is het binnen een mum van tijd een oase van rust bij jou thuis. Dat willen we toch allemaal?

De voorbije jaren was zwart een accentkleur die we vaak gebruikten. Wil je echt een natuurlijk gevoel? Laat deze kleur dan achterwege en ga voor iets donkerder hout als accentkleur.

Tip: Implementeer bloemen en planten in je interieur om de natuur volledig te omarmen.

Tafel Buddha
Tafel Buddha

 

Trend 3: Zacht en organisch

De organische woonstijl zie je al een aantal jaren evolueren, maar dit jaar is de trend volledig klaar om te schitteren! De zachte lijnen in een organisch interieur zorgen voor gezelligheid en rust. Denk aan salons en tafels met ronde of onregelmatige vormen, maar ook aaibare stoffen en zachte tinten. Deze stijl is perfect voor mensen waar comfort tegenwoordig net zo belangrijk is als uitzicht. Daarnaast zorgt de apartheid van de meubels ook voor een speels gevoel.

Tip: Wens je een eigentijds interieur? Combineer deze stijl met de felle kleuren uit onze eerste trend.  

Salon Medusa
Salon Medusa

 

Trend 4: Gelaagde ruimtes

‘Open ruimtes’ zijn de laatste jaren enorm belangrijk binnen een interieur. Toch komt er dit jaar verandering. Steeds meer mensen staan open voor gelaagde ruimtes. Dit om iets meer structuur te creëren in hun huis. Denk aan het gebruik van kamerschermen. Op deze manier breng je een onderscheid tussen je keuken en je woonkamer, maar heb je nog steeds een open ruimte. Hou je het liever wat subtieler? Ook met kleuren kun je gelaagdheid creëren. Onze aanbeveling: experimenteer er op los! 😉

Tip: Heb je een kleine ruimte? Deze trend zorgt voor een ruimtelijk effect van je kamer. 

Divider Apero
Room divider Apero

 

Trend 5: Duurzaam experimenteren

Het maakt niet uit welke stijl je voorkeur geniet, duurzaamheid is in 2023 nog steeds ‘hot topic’. Steeds meer mensen willen dit doortrekken in hun interieur. We kunnen duurzaamheid op verschillende manieren interpreteren. Gerecyclede materialen, duurzame stoffen én vooral lokaal geproduceerde meubels. Duurzaamheid is een trend die blijft evolueren. Je kan dit dus stap voor stap integreren binnen je interieur.

Tip: Kies voor meubels met een hoge kwaliteit in plaats van producten die in grote massa geproduceerd worden.

Salon Pescara
Salon Pescara

 

Ben je verrast door de trends van 2023? Het leuke is dat je ze kan combineren met elkaar. Binnen interieur is alles mogelijk! Deze trends kunnen een leidraad zijn om jouw zoektocht te vereenvoudigen. Wil je meer advies en tips? Bezoek onze showroom en we helpen je graag verder. Tot dan!